Ez az oldal az archivumba került. Továbbiakban nem fog frissülni. Az új oldalt elérik a https://muosz.hu címen.
Televízió | Rádió | Sajtó | Új média | muosz.hu || 2021. december 8.


hirdetés
hirdetés

PARTNEREINK
Médiajogfigyelő

Metazin
Az Indextől az origohoz igazolt a Quart
2008. július 8. kedd, 16:59
Júniustól az origo portfóliójának részeként működik tovább az igényes zene kritikai- és hírportálja, a Quart. A blogként indult portál cikkeit és linkjét korábban az Index főoldaláról lehetett elérni, ez az együttműködés azért szakadt meg, mert Nádori Péter, a Quart főszerkesztője újra az origo szerkesztője lett.
Júniustól az origo címlapjáról, rss-éből és Zene rovatából érhetőek el a Quart zenekritikai- és hírportál cikkei. A Quartnak korábban az Index-szel volt hasonló együttműködése.
Az alapító visszatér
Nádori Péter hét – a hvg.hu főszerkesztőjeként és kommunikációs tanácsadóként töltött – év után tért vissza az origohoz, aminek 1998-tól 2001-ig alapító főszerkesztője volt. Korábban rövid ideig a Matáv Rt. tanácsadója és a Vasárnapi Hírek rovatvezetője volt. 1990-tól 1996-ig a Magyar Narancs szerkesztőjeként, főszerkesztő-helyetteseként majd felelős szerkesztőjeként dolgozott.
Ennek – mondja a Quart-főszerkesztő Nádori Péter – azért lett vége, mert ő újra az origo szerkesztője lett, így az Indexes együttműködés tarthatatlanná vált.

A Quart néhány szerző – köztük a Gitár János néven publikáló Nádori Péter – hobbi-projektjeként blogformában indult 2006 elején. Egy év után az egyre több szerzővel működő blog portálformára váltott, és azóta a quart.hu címen érhetőek el a napont frissített zenei hírek, kritikák, ajánlók. Nádori elmondása szerint a „profibb” külső ellenére a portált ugyanúgy a szerzők lelkesedése működtette, mint annak idején a blogot: a kritikákért soha nem fizetettek, és ma is csak egy főállású munkatársuk van, aki a napi hírek frissítéséért felel. Az oldalon egy idő után megjelent az Index logója, és a hírportál főoldalára is kikerült a Quart linkje és cikkei, az együttműködés a Quartnak látogatókat, az Indexnek ingyen tartalmat jelentett – mondja Nádori.

Most az origo zenei rovatába integrálódik a Quart, ami azért sem esik nehezükre, mert Inkei Bence, a rovat vezetője eddig is a szerzőjük volt. A főszerkesztő szerint a jövőben „hízlalni” szeretnék a Quartot, hogy egyre több szerzővel adhassanak képet az igényes zenék piacáról.
eMasa
vélemények  hozzászólok
Magyar Újságírók Országos Szövetsége © 2005 | impresszum | médiaajánlat | tipp a szerkesztőnek