Ez az oldal az archivumba került. Továbbiakban nem fog frissülni. Az új oldalt elérik a https://muosz.hu címen.
Televízió | Rádió | Sajtó | Új média | muosz.hu || 2021. október 20.


hirdetés
hirdetés

PARTNEREINK
Médiajogfigyelő

Metazin
Ideiglenes engedéllyel sugározhat tovább a Tilos Rádió
2015. február 20. péntek, 11:53
Ideiglenes engedéllyel sugározhat három fővárosi rádióadó a médiatanács e heti ülésén született döntés értelmében – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési hatóság pénteken az MTI-vel.
A közlemény szerint azért kötnek ideiglenes hatósági szerződést a Tilos Rádiót a 90,3 MHz-en működtető Tilos Kulturális Alapítvánnyal, a Gazdasági Rádiót a 105,8 MHz-en üzemeltető Műsor-Hang Műsorszolgáltató Zrt.-vel és a Klasszik Rádiót a 92,1 MHz-en sugárzó Aeriel Rádió Műsorszóró Kft.-vel, mert eddigi szerződéseik lejártak, és a frekvenciák hasznosítására kiírt új pályázati eljárások még folyamatban vannak.

Arról is döntött a médiatanács, hogy hiánypótlásra szólítja fel a Nyíregyháza 100,5 MHz körzeti rádiós pályázat egyetlen jelentkezőjét, a frekvenciát jelenleg is üzemeltető Európa Rádió Nonprofit Közhasznú Kft.-t.

A testület 80 ezer forint bírságot szabott ki a Mária Rádió Mór 92,9 MHz közösségi rádió médiaszolgáltatójára, mert a hatósági ellenőrzések során bebizonyosodott, hogy a szerződésében vállaltakhoz képest kevesebb szöveges tartalmat, több ismétlést adott közre, valamint nem teljesítette a magyar zene heti arányára a törvényben előírt 50 százalékos követelményt sem.

A médiatanács jóváhagyta az Escher Károly-pályázat idei, 20 millió forintos keretösszegét. A pénz előre nem tervezhető magyar vonatkozású, kiemelten fontos történelmi, kulturális vagy társadalompolitikai események azonnali helyszíni forgatásainak támogatására használható fel úgy, hogy a forgatási nyersanyag felhasználásával kulturális értéket tartalmazó dokumentumfilmek vagy ismeretterjesztő filmek készüljenek.

A jelentkezéseket a felhívás megjelenésétől folyamatosan várják a keretösszeg kimerüléséig, amelyeket a korábbi évekhez hasonlóan hetente bírál el a testület. Pályázónként legfeljebb 2 millió forint támogatás nyerhető el.

A Magyar Média Mecenatúra program keretében meghirdetett pályázattal az elmúlt két évben 15 esemény forgatását támogatta a médiatanács – áll a közleményben.
Forrás: MTI
vélemények  hozzászólok
Magyar Újságírók Országos Szövetsége © 2005 | impresszum | médiaajánlat | tipp a szerkesztőnek